Za vas že več kot 40 let

Granitne stopnice

Stopnice so različnih oblik. Lahko so klasične z vmesnimi podesti, lahko namesto podesta zavijejo, lahko gredo na okroglo… Danes ne šteje več le njihova funkcionalnost, kot način prehajanja iz ene etaže v drugo, ampak so vse bolj tudi okras vašega doma, postavljene v bivalne prostore, v osrednji del hiše, zato poseben poudarek dajemo izbiri materiala in kvaliteti izdelave.

s10
dsc01992
DSC01588

Nekoč smo izdelovali marmorne stopnice, danes pa le-te zamenjujejo granitne stopnice. Pri granitnih stopnicah se izognemo površinski obrabi in tako tudi stroškom vzdrževanja.

OD NAROČILA DO UPORABE

IZMERE

Izdelamo vam notranje in zunanje stopnice. Za okvirni predračun lahko stopnice pomerite sami, podate okvirne oz. približne dimenzije betona, če je možno priložite še kakšno skico. Glede na dosedanje izkušnje bomo sami predvideli, kakšne približno so končne dimenzije. Seveda to niso dimenzije po katerih se lahko stopnice tudi izdela.

Ko gre za izdelavo granitnih stopnic, mora izmere podati izvajalec montaže, bodisi da gre za našega izvajalca ali pa montažo organizirate sami oz. imate svojega monterja.

Če se odločite za našo montažo in izdelavo granitnih stopnic, k vam napotimo monterja, ki stopnice pomeri, izdela šablone in vam tudi svetuje.

IZBIRA BARVE

Tudi pri izbiri materiala je podobno. Izbirate lahko med različnimi barvami granita ali pa se odločite za kombinacijo barv. Za okvirni predračun lahko izbirate med graniti na naši spletni strani, medtem ko pred samo izdelavo oziroma pred naročilom stopnic priporočamo ogled »v živo« na sedežu podjetja.

OBLIKA

Najpogosteje gre za klasično brušene (robovi pobrani pod 45°) stopnice, lahko pa se izdela stopnice s polkrožnim robom (glej OBLIKA ROBOV), je pa pri takšni obliki roba večja nevarnost zdrsa, če gre za polirano površino.

Priporočljiva pa je tudi ta oblika roba

Običajno je pri notranjih stopnicah površina polirana, pri zunanjih stopnicah pa je zaradi vremenskih vplivov (predvsem sneženja) večja verjetnost zdrsa, zato priporočamo žgano (grobo) površino nastopnih ploskev, lahko pa se na polirano površino nastopnih ploskev vstavi gumi trak.

Ob stopnicah se položi obroba. Standardna višina je 8 cm in debelina 1 cm, lahko pa na željo stranke tudi drugače. Obroba je na vrhu polirana in ima pobrane robove.

OBLIKE ROBOV

arob
brob
crob
jrob
klasicna_obdelava

MONTAŽA STOPNIC

Poleg same izdelave stopnic nudimo tudi montažo.

Naši izvajalci vas najprej pokličejo za termin, da opravijo izmere. Priporočljivo je, da ste takrat prisotni, da izvajalcu poveste svoje želje, opozorite na podrobnosti, inštalacijo na samem objektu ipd.

Z izvajalcem se dogovorite tudi o pripravi podlage. Ponekod to pomeni odstranitev starih oblog, poravnava tlakov, odvoz na deponijo ali pa le pripravo hidroizolacije. Vse to je potrebno uskladiti z monterjem še preden gredo stopnice v izdelavo.

Naši izvajalci imajo dolgoletne izkušnje z montažo in zato tudi kvalitetno opravijo svoje delo.

Mnogi so se že prepričali v našo strokovnost in kvaliteto, zato nam zaupajte še vi.